Referenties

Yvette:
In mijn huidige baan zat ik niet lekker op mijn plek door de bedrijfscultuur en deels ook niet qua functie. Het was voor mij echter niet geheel duidelijk wat voor bedrijf en functie er dan wel bij mij zou passen. Een vriend van mij had het loopbaancoaching traject bij Marjolein al doorlopen en was hierdoor tot goede inzichten gekomen. Dat wilde ik ook! Door het maken van verschillende testen en opdrachten ben ik erachter gekomen waar mijn sterke en minder sterke kanten liggen, waar ik energie van krijg maar ook door verlies en wat voor bedrijf er bij mij past. De resultaten waren voor mij erg herkenbaar en voelde als een prettige bevestiging. Het is heel fijn om alles ook nog in een rapport te kunnen nalezen. Het heeft mij de handvatten gegeven om goed te kunnen beoordelen of een functie en bedrijf bij mij past. Ik heb de gesprekken met Marjolein als erg prettig en informeel ervaren. Ze is een luisterend oor, stelt goede vragen en geeft handige adviezen. Ik zou haar traject zeker aanraden!

Monique:
Ik was niet blij met het werk dat ik deed. Maar wat ik dan wel wilde doen? Geen idee. Ik ging op zoek naar een loopbaancoach en via internet kwam ik Marjolein tegen. Het klikte en we gingen aan de slag. Onze gesprekken waren open, informeel en prettig. Door middel van verschillende tests en opdrachten werd mij steeds meer duidelijk wat ik wil, wat ik kan, wat ik belangrijk vind (zowel in mijn werk als daarbuiten) en welk type organisatie bij me past. Marjolein heeft me vooral een spiegel voorgehouden. Dat was voor mij heel verhelderend. Ze denkt mee en is flexibel, maar is ook eerlijk en kritisch. Ook gaf Marjolein goede tips omtrent solliciteren en netwerken. Samen bekeken we vacatures en oefenden we sollicitatiegesprekken. Daar had ik weinig ervaring mee en haar tips hebben mij zeker geholpen. Haar praktische manier van werken heb ik als zeer prettig ervaren. Uiteindelijk heeft dit alles voor mij geresulteerd in een ontzettend leuke baan waar ik me helemaal thuis voel. Regelmatig denk ik nog terug aan onze sessies en wat ik heb geleerd. Ik zou Marjolein van harte aanbevelen!

Marie:
Dankzij het doorlopen van een loopbaantraject samen met Marjolein heb ik helder gekregen wat mijn “unique selling points” zijn en hoe mijn ideale baan er uit zou moeten zien.

Na het intakegesprek volgden verschillende tests (loopbaanwaarden, persoonlijkheid, gedragskenmerken/leiderschapsstijl en beroepsinteresses). In volgende stappen kwamen thema’s als “wat wil ik” (energiegevers versus energievreters) en “wat kan ik” (kwaliteiten/competenties) aan bod. Aan de hand van allerlei opdrachten ontdekte ik welke nieuwe rol ik zou willen gaan vervullen en belangrijker nog in welk type organisatie. Ik heb talloze tips en adviezen gekregen op het gebied van social media (m.n. het aanmaken van een Linkedin-profiel). Eén ding heeft zij mij zeker bijgebracht: profileren kun je leren (en netwerken ook).

Ik heb Marjolein leren kennen als een motiverende coach en goede “sparring partner”. Haar aanpak kenmerkt zich als persoonlijk en sterk kwaliteitsgericht. Haar adviezen zijn opbouwend kritisch en to-the-point. Efficiëncy staat hoog in het vaandel: er wordt gewerkt via een strakke planning waarbij afspraken stipt worden nagekomen.

Bianca:
Via via kwam ik bij Marjolein terecht om deel te nemen aan haar loopbaan coaching. Ik was op een punt in mijn leven beland, waarop ik niet meer wist welke richting ik uit moest met mijn loopbaan. Marjolein heeft mij, gedurende een aantal gesprekken, goed naar mijzelf laten kijken en me echt na laten denken over wat ik met mijn toekomst wilde. Dit deed zij o.a. aan de hand van een aantal testen.

 Ik kwam tot inzicht wat mijn sterke en zwakke punten zijn en hoe ik die kan en wil benutten in mijn werk. Marjolein deed dit op een zeer professionele en bijzonder prettige wijze. Door je steeds maar weer naar jezelf te laten kijken, ben ik uiteindelijk tot een juist besluit gekomen aangaande mijn verdere toekomstplannen.  Ik wil Marjolein daarvoor hartelijk bedanken en wens haar heel veel succes met haar werkzaamheden als loopbaan-coach.